Penne s omáčkou Arrabbiata
80 min.
Ingredience
- 80gramůSlanina vepřová
- 3kusyChilli paprička
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 500gramůRajčata
- 125mililitrůVoda pitná
- 500gramůTěstoviny Penne
- 20gramůPetržel - nať
- 35gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme najemno slaninu a chilli papričky. Slaninu, papričky, nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme za občasného zamíchání
- 2na oleji asi 8 minut při střední teplotě.
- 3Přidáme nakrájená rajčata, přilijeme půl hrnku vody, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme pod pokličkou asi 40 minut do zhoustnutí.
- 4Když je omáčka téměř hotová, uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 5Vložíme do omáčky petrželku. Ochutnáme ji a podle potřeby přisolíme. Omáčku nalijeme na těstoviny a opatrně protřeseme. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.