Penne s omáčkou Arrabbiata

80 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme najemno slaninu a chilli papričky. Slaninu, papričky, nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme za občasného zamíchání
  • 2
    na oleji asi 8 minut při střední teplotě.
  • 3
    Přidáme nakrájená rajčata, přilijeme půl hrnku vody, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme pod pokličkou asi 40 minut do zhoustnutí.
  • 4
    Když je omáčka téměř hotová, uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 5
    Vložíme do omáčky petrželku. Ochutnáme ji a podle potřeby přisolíme. Omáčku nalijeme na těstoviny a opatrně protřeseme. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.