Penne s paprikovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyPaprika červená
- 1kusFeferony
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůTěstoviny Penne
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyŠalvěj čerstvá
- 20gramůTymián čerstvý
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1stroužekČesnek
- 60gramůŠunka parmská
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno rozkrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme papriky, nasekané feferonky a osmahneme. Přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut.
- 2Penne vaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.
- 3Papriky s feferonkami ve vývaru rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, nasekané bylinky, osolíme a opepříme.
- 4Uvařené těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a poklademe plátky parmské šunky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.