Penne s parmicí a krevetami
75 min.
Ingredience
- 1,04litryVoda pitná
- 1špetkaŠafrán
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,4kusCitrony
- 100mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůOcet vinný
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,8lžícePetržel - nať
- 200gramůTěstoviny Penne
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůHřebenatka
- 400gramůParmice
- Vývar rybí [42659]
- 0,8kusBobkový list
- 160gramůCeler řapíkatý
- 0,8kusCibule
- 0,4kusCitrony
- 0,8kusMrkev kořen
- 3,2kusyPepř černý celý
- 0,8hrstPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 1,04litryVoda pitná
- 520gramůRybí hlavy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
32 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme výluh ze šafránu a 3 lžic rybího vývaru. Parmici pokrájíme na kousky, opečeme na másle v hlubší pánvi s hřebenatkami a krevetami. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme šťávu z jednoho citronu a nastrouhanou citronovou kůru, prohřejeme, odstavíme. V jiné pánvi smícháme zbytek rybího vývaru se šafránem a s výluhem. Vaříme, dokud se třetina nevyvaří, pak přilijeme ocet, povaříme ještě 4 minuty a přilijeme bílé víno, načež vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme smetanu, nadrobno nakrájenou petrželku, dochutíme solí, pepřem a 2 minuty vaříme do zhoustnutí. Mezitím dáme do hrnce s osolenou vodou uvařit těstoviny. Pořádně je scedíme, smícháme se směsí a podáváme.
- 2Rybí vývar:
- 3Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nahrubo pokrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté vývar přecedíme a můžeme jej hned použít, nebo jej můžeme zmrazit pro pozdější použití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.