Penne s pečenými paprikami a ančovičkami
55 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 1lžíceOlej olivový
- 80mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 6kusůAnčovičky konzervované
- 500gramůTěstoviny Penne
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
12 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve nakrájíme papriky na velké kusy a odstraníme semínka.Cca 8min opékáme slupkou nahoru pod rozpáleným grilem.Necháme je vychladnout pod vlhkým ubrouskem,poté oloupeme a nakrájíme na nudličky.
- 2Ančovičky nakrájíme na tenké proužky a společně s prolisovaným česnekem orestujeme cca 3min na rozpáleném oleji.Přidáme nudličky paprik,drcený pepř a zalijeme vínem.Přivedeme k varu,snížíme teplotu a 5min provaříme.Poté vmícháme rajčatový protlak a vaříme dalších 10min.
- 3Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.Vrátíme je do hrnce,zalijeme omáčkou,důkladně promícháme.Přidáme nakrájenou petrželku,dochutíme solí,rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.