Penne s pečenými paprikami a ančovičkami

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
12 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve nakrájíme papriky na velké kusy a odstraníme semínka.Cca 8min opékáme slupkou nahoru pod rozpáleným grilem.Necháme je vychladnout pod vlhkým ubrouskem,poté oloupeme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Ančovičky nakrájíme na tenké proužky a společně s prolisovaným česnekem orestujeme cca 3min na rozpáleném oleji.Přidáme nudličky paprik,drcený pepř a zalijeme vínem.Přivedeme k varu,snížíme teplotu a 5min provaříme.Poté vmícháme rajčatový protlak a vaříme dalších 10min.
  • 3
    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.Vrátíme je do hrnce,zalijeme omáčkou,důkladně promícháme.Přidáme nakrájenou petrželku,dochutíme solí,rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.