Penne s pikantní česnekovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Penne
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstBazalka
- 25gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
460 mg
Cukr
302 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny dáme vařit v dostatečném množství osolené vody.
- 2Bazalku, petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 3Olivový olej, citronovou šťávu, česnek a bylinky důkladně promícháme nebo rozmixujeme, dochutíme paprikou, pepřem a solí.
- 4Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme okapat a pak smícháme s připravenou směsí.
- 5Rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.