Penne s rajčaty a olivami

30 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme rajčata, naříznuté křížem přilijeme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme semena. Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě. Oloupeme si česnek a jemně nasekáme.
  • 2
    Na rozpáleném oleji ve větší pánvi krátce podusíme česnek. Přidáme k němu rajčata a okapané těstoviny. Několikrát v horkém oleji obrátíme a pánev odstavíme z hořáku.
  • 3
    Směs ochutíme pepřem a bazalkou. Přidáme olivy a vše dobře promícháme. Těstoviny rozdělíme na talíře nebo misky. Posypeme nastrouhaným parmezánem a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.