Penne s uzeninou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
49 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
617 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kolečka nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme a průběžně promícháváme na oleji doměkka. Přidáme nakrájenou klobásu a na plátky pokrájené žampiony a směs podusíme, až se klobása dobře prohřeje. Průběžně promícháváme, poté ji podlijeme vínem a přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň a směs povaříme, až se množství tekutiny odpaří na polovinu.
  • 2
    Penne uvaříme ve osolené vroucí vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 3
    Rozšleháme smetanu s vejci, polovinou parmezánu, petrželkou, solí a pepřem. Těstoviny smícháme se směsí klobásy a plátky žampionů, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci a protřeseme. Jednotlivé porce posypeme zbývajícím parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.