Penne s uzeninou
40 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 500gramůKlobása vepřová
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 500gramůTěstoviny Penne
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Parmezán
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
49 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
617 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na kolečka nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme a průběžně promícháváme na oleji doměkka. Přidáme nakrájenou klobásu a na plátky pokrájené žampiony a směs podusíme, až se klobása dobře prohřeje. Průběžně promícháváme, poté ji podlijeme vínem a přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň a směs povaříme, až se množství tekutiny odpaří na polovinu.
- 2Penne uvaříme ve osolené vroucí vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 3Rozšleháme smetanu s vejci, polovinou parmezánu, petrželkou, solí a pepřem. Těstoviny smícháme se směsí klobásy a plátky žampionů, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci a protřeseme. Jednotlivé porce posypeme zbývajícím parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.