Penne s vlašskými ořechy

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme celer, opláchneme a nakrájíme na šikmé plátky. Oloupeme mrkev a uděláme z ní špalíky. Opláchneme paprikové lusky, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a bílé dužiny, znova opláchneme, osušíme, krájíme na plátky. Po oloupání česnek pokrájíme na plátky a cibuli na kostičky.
  • 2
    Přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme Penne a vaříme "na skus" dle návodu na obalu. Slijeme přes síto a necháme okapat.
  • 3
    Rozpálíme na pánvi olivový olej, vložíme nejprve česnek s cibulí, poté zbytek zeleniny. Opékáme za občasného míchání zhruba 10 minut.
  • 4
    Opláchneme a osušíme rozmarýn, jehličky odtrháme od stonku. Rozlámeme vlašské ořechy a spolu s brusinkami i rozmarýnem je smícháme se zeleninou, opékáme dalších 5 minut. Na závěr osolíme, opepříme a přidáme citrónovou šťávu.
  • 5
    Penne promícháme se směsí a podáváme na přehřátých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.