Penne s vlašskými ořechy
45 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 500gramůTěstoviny Penne
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůBrusinky sušené
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Očistíme celer, opláchneme a nakrájíme na šikmé plátky. Oloupeme mrkev a uděláme z ní špalíky. Opláchneme paprikové lusky, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a bílé dužiny, znova opláchneme, osušíme, krájíme na plátky. Po oloupání česnek pokrájíme na plátky a cibuli na kostičky.
- 2Přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme Penne a vaříme "na skus" dle návodu na obalu. Slijeme přes síto a necháme okapat.
- 3Rozpálíme na pánvi olivový olej, vložíme nejprve česnek s cibulí, poté zbytek zeleniny. Opékáme za občasného míchání zhruba 10 minut.
- 4Opláchneme a osušíme rozmarýn, jehličky odtrháme od stonku. Rozlámeme vlašské ořechy a spolu s brusinkami i rozmarýnem je smícháme se zeleninou, opékáme dalších 5 minut. Na závěr osolíme, opepříme a přidáme citrónovou šťávu.
- 5Penne promícháme se směsí a podáváme na přehřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.