Penne se sardelovo-rajčatovou omáčkou a černými olivami

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
22 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Penne uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu. Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Oloupeme cibuli a stroužky česneku. Obojí najemno nakrájíme. Sardelové řezy opláchneme a též nakrájíme nadrobno. V pánvi rozpálíme olivový olej a na 3 - 5 minut do něj vložíme cibuli a česnek, až nám zpění.
  • 3
    Poté přidáme do pánve sardele a loupaná rajčata i se šťávou. Směs dochutíme solí a pepřem. Povaříme asi 8 minut na mírném ohni do zhoustnutí. Za použití vidličky rajčata rozmačkáme. Opláchneme petrželku, osušíme ji a najemno nasekáme.
  • 4
    Olivy bez pecek necháme okapat a nakrájíme na plátky. Poté je spolu s nasekanou petrželkou vmícháme do omáčky.
  • 5
    Nastrouháme pecorino. Penne upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme pecorinem a zdobené bazalkou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.