Penne se sardelovo-rajčatovou omáčkou a černými olivami
50 min.
Ingredience
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 0,5hrstPetržel kudrnka
- 400gramůTěstoviny Penne
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 6kusůSardelové řezy
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůOlivy černé
- 1litrVoda pitná
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
22 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Penne uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu. Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 2Oloupeme cibuli a stroužky česneku. Obojí najemno nakrájíme. Sardelové řezy opláchneme a též nakrájíme nadrobno. V pánvi rozpálíme olivový olej a na 3 - 5 minut do něj vložíme cibuli a česnek, až nám zpění.
- 3Poté přidáme do pánve sardele a loupaná rajčata i se šťávou. Směs dochutíme solí a pepřem. Povaříme asi 8 minut na mírném ohni do zhoustnutí. Za použití vidličky rajčata rozmačkáme. Opláchneme petrželku, osušíme ji a najemno nasekáme.
- 4Olivy bez pecek necháme okapat a nakrájíme na plátky. Poté je spolu s nasekanou petrželkou vmícháme do omáčky.
- 5Nastrouháme pecorino. Penne upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme pecorinem a zdobené bazalkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.