Penne v krému ze sýru a klobásy
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 15gramůFenykl obecný
- 400gramůTěstoviny Penne
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusČekanka
- 40mililitrůMléko polotučné
- 250gramůSýr Gouda 30%
- 150gramůKlobása - Čabajka
- 1stroužekČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
50 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nasekáme cibuli, krátce ji podusíme na oleji. Přidáme k předem rozmačkaným fenyklovým semínkům. Omyjeme čekanku, odstraníme tvrdou bílou část a najemno pokrájíme.
- 2Oloupeme klobásu, najemno nasekáme, orestujeme na pánvi s podušenou cibulí, abychom odstranili přebytečný tuk. Přidáme rozmačkaný neoloupaný česnek. Podusíme 1 minutu a přidáme čekanku.
- 3Podusíme dalších 5 minut, průběžně zaléváme mlékem, osolíme a opepříme.
- 4Uvaříme penne, scedíme, smícháme s krémovou čekankovou omáčkou a přidáme sýr nakrájený na malé kostičky, jež se v těstovinách roztaví.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.