Perlička nadívaná čekankovými listy
75 min.
Ingredience
- 1kusPerlička
- 1špetkaSůl
- 20gramůSýr Parmezán
- 4krajíceChléb toastový
- 6kusůBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 6kusůCeler řapíkatý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůČekanka
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čekankové listy spolu s najemno nasekaným česnekem orestujeme 1-2min na teflonové pánvi, vymačkáme a necháme vychladnout.
- 2Toastový chléb namočíme do vajec rozšlehaných s trochou soli.
- 3Perličku očistíme, rozřízneme a vykostíme tak, aby zůstala vcelku. Kůži ponecháme.
- 4Posypeme strouhaným parmazánem, prsíčka pokryjeme namočeným toastovým chlebem, navrch rozložíme čekankové listy, lístky bazalky a celerové listy. Stehýnka přitáhneme k prsíčkům a připevníme párátky.
- 5Přemístíme do zapékací mísy, ochutíme solí, pepřem, zalijeme olejem a pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 190C. V polovině pečení obrátíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.