Perlička s cizrnou, dýní a meruňkami
100 min.
Ingredience
- 2kusyPerlička
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1kusDýně
- 10gramůKoření ras el hanout
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaMed včelí
- 7gramůŠafrán
- 1kusCitrony
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 200gramůMeruňky sušené
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 200gramůKuskus
- 850mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1106 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
20 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
16 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Perličku naporcujeme, osolíme.
- 2Cibuli nasekáme na jemno a opečeme ji na oleji doměkka, přidáme utřený česnek a oloupanou dýni, nakrájenou na kostičky. Po dvou minutách přidáme všechno koření a za pár minut i med, šafrán a citronovou šťávu. Vše zalijeme vývarem a přidáme cizrnu. Vložíme i perličku a přepůlené meruňky. Dusíme hodinu. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
- 3Kuskus připravíme podle návodu.
- 4Perličku podáváme s kuskusem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.