Perlička s houbami
85 min.
Ingredience
- 2kusyLanýž
- 4kusyPerlička prsa
- 2lžíceBrandy Armagnac
- 5kusůTymián čerstvý
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 1lžičkaPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lanýže pečlivě očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně je polijeme armagnacem a odložíme na 1 hodinu bokem.
- 2Maso opláchneme, necháme oschnout a potřeme solí i pepřem. Ná pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo. Maso osmažíme z obou stran a přidáme tymián. Maso přendáme do jiného hrnce a necháme ho 5 minut dojít na mírném ohni.
- 3Na pánvi necháme rozpustit máslo, nalijeme na ní lanýže i s marinádou, přidáme špetku soli a pepře, zakryjeme poklicí a necháme dusit 4 minuty na mírném ohni.
- 4Maso si nakrájíme na tenké plátky. Na talíře je umisťujeme střídavě s lanýži. Bílý chleba orestujeme, rozdělíme na 4 části a podáváme jako přílohu. Vše ozdobíme snítkami petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.