Perlička s houbami

85 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lanýže pečlivě očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně je polijeme armagnacem a odložíme na 1 hodinu bokem.
  • 2
    Maso opláchneme, necháme oschnout a potřeme solí i pepřem. Ná pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo. Maso osmažíme z obou stran a přidáme tymián. Maso přendáme do jiného hrnce a necháme ho 5 minut dojít na mírném ohni.
  • 3
    Na pánvi necháme rozpustit máslo, nalijeme na ní lanýže i s marinádou, přidáme špetku soli a pepře, zakryjeme poklicí a necháme dusit 4 minuty na mírném ohni.
  • 4
    Maso si nakrájíme na tenké plátky. Na talíře je umisťujeme střídavě s lanýži. Bílý chleba orestujeme, rozdělíme na 4 části a podáváme jako přílohu. Vše ozdobíme snítkami petrželky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.