Perlička s jalovcem a šalvějí
80 min.
Ingredience
- 1kilogramPerlička
- 4stroužkyČesnek
- 4decilitryVíno bílé
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 20kusůJalovec
- 6lžicVývar drůbeží
- 1lžíceStrouhanka
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
21 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
665 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pod studenou tekoucí vodou omyjeme perličku, osušíme, naporcujeme na 8 kousků. Játra odložíme stranou. Oloupeme česnek.
- 2Marinádu připravíme z bílého vína, česneku, jalovce a šalvěje. Promícháme a do marinády přidáme trochu vývaru. Perličku marinujeme 4 hodiny.
- 3Poté maso osmahneme ve woku na oleji do zlatova. Játra a zbylý jalovec nakrájíme a přidáme do hrnce k perličce. Zasypeme strouhankou a na mírném ohni dusíme 45 minut.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.