Perličky s lanýži a zeleninou
85 min.
Ingredience
- 2kusyLanýž
- 20mililitrůBrandy Armagnac
- 150gramůPerlička
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 1kusTymián čerstvý
- 5gramůPetržel - nať
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lanýže pečlivě očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně je polijeme armagnacem a odložíme na 1 hodinu bokem.
- 2Maso opláchneme, necháme oschnout, potřeme solí i pepřem. Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Maso osmažíme z obou stran a přidáme tymián. Maso přendáme do jiného hrnce a necháme ho 5 minut dojít na mírném ohni.
- 3Na pánvi necháme rozpustit máslo, nalijeme na ni lanýže i s marinádou, přidáme špetku soli a pepře, zakryjeme poklicí a necháme dusit 4 minuty na mírném ohni.
- 4Maso nakrájíme na tenké plátky. Na talíře je umisťujeme střídavě s lanýži. Bílý chleba orestujeme a podáváme jako přílohu. Vše ozdobíme snítkami petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.