Perská omeleta
55 min.
Ingredience
- 100gramůBrambory
- 30mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 200gramůCibulka jarní
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 6kusůVejce slepičí
- 20gramůTymián čerstvý
- 20gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůZakysaná smetana
- 30gramůPažitka
- 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi rozpálíme arašídový olej, přihodíme brambory nakrájené na kostičky, opečeme dozlatova. Přidáme nasekanou jarní cibulku, vše osmažíme doměkka.
- 2V míse vyšleháme vejce s citronovou šťávou, přidáme listy špenátu nasekané nadrobno, sůl, pepř, směs bylin, nakonec vmícháme osmažené brambory s cibulí. Vše promícháme a nalijeme do máslem vymazané zapékací misky, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut, až je kůrka zlatavá. Podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.