Perský hamburger
20 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůStrouhanka
- 5lžicJogurt bílý
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůKmín římský
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůKari koření
- 3gramySkořice mletá
- 3gramyKurkuma
- 5gramůSůl
- 10gramůMáta
- 100gramůOkurka salátová
- 10gramůProtlak rajčatový
- 4krajíceChléb Pita
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mleté maso, 1 lžíci jogurtu, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Vypracujeme 4-8 nižších placiček.
- 23-4 minuty je z každé strany smažíme 10 cm pod horkým grilem, až jsou dohněda opečené a křupavé. Podáváme v chlebu pita s jogurtem, mátou a kolečky okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.