Pesto rýže
40 min.
Ingredience
- 150gramůRýže dlouhozrnná
- 15gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicOlej olivový
- 60gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 125gramůOříšky piniové
- 150gramůRýže indiánská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži dáme do hrnce a zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 20 minut, poté scedíme a necháme v teple.
- 2Lístky bazalky otrháme a nasekáme. Dáme stranou 25 g piniových semínek a zbytek nastrouháme nadrobno. Smícháme bazalku, pinie, utřený česnek, olivový olej, sůl, pepř a nastrouhaný parmezán a vznikne nám omáčka pesto.
- 3Rýži smícháme s omáčkou a podáváme teplou posypanou zbývajícími piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.