Pestrý syrový salát
15 min.
Ingredience
- 3kusyKedlubna
- 4kusyKarotka
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKřen
- 6lžicOlej slunečnicový
- 2kusyKopr čerstvý
- 1hrstBaby špenát
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kedlubnu oloupeme, malé lístečky opereme, osušíme a nasekáme. Kedlubnu nastrouháme, oškrábané karotky rovněž.
- 2Brutnák, kopr, pažitku a petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme na drobno.
- 3Na zálivku promícháme citrónovou šťávu, cukr, sůl, pepř a nastrouhaný křen. Postupně přiléváme olej, na závěr přidáme nasekané bylinky.
- 4Salát dáme na mísu, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.