Petrželková rýže se sýrem
15 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceVegeta
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme a vsypeme do vhodné nádoby. Přilijeme vodu, přidáme kořenící směs a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a zalijeme rozehřátým máslem.
- 2Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 10 minut.
- 3Nádobu vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát.
- 4Před podáváním rýží načechráme vidličkou, posypeme nastrouhaným sýrem a ještě jednou promícháme.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.