Petrželkové passatelli s liškami
55 min.
Ingredience
- Na dýňové pyré
- 200gramůDýně
- 150mililitrůVývar zeleninový
- Na omáčku
- 20mililitrůOlej olivový
- 200gramůLišky čerstvé
- Na passatelli
- 70gramůStrouhanka
- 50gramůPetržel - nať
- 5lžicSýr Provola
- 3gramyMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pod pokličkou uvaříme v zeleninovém vývaru dýni a propasírujeme.
- 2Připravíme těstoviny tak, že do mísy dáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, mouku, strouhanku a na závěr i sýr, abychom vypracovali těsto. Necháme odpočinout.
- 3Na strojku vytvoříme passatelli, vaříme 3 minuty v osolené vodě.
- 4Lišky nasekáme na plátky a osmahneme je na olivovém oleji se solí a pepřem.
- 5Těstoviny upravíme společně s liškami na jednotlivé talíře, obložíme podlouhlými knedlíčky z dýňového pyré, které jsme vytvarovali pomocí lžíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.