Petrželkový salát s Mozzarellou
10 min.
Ingredience
- 200gramůPetržel - nať
- 120gramůMozzarella
- 80gramůAnčovičky konzervované
- 40gramůTapenáda se zelenými olivami
- 25mililitrůOcet jablečný
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať omyjeme, otřepeme a otrháme lístky, které rozložíme na dva talířky. Pokapeme jablečným octem, olivovým olejem, osolíme a opepříme. Mozzarellu nakrájíme na plátky, potřeme olivovou pastou a vyskládáme na petrželku. Navrch upravíme filety ančoviček, před podáváním vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.