Petrželová polévka s Armaňakem

185 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2782 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
247 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
20 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hovězího vývaru maso z oháňky obereme a pokrájíme.
  • 2
    Petržel a lahůdkovou cibuli očistíme a omyjeme. Petržel pokrájíme na tenké nudličky, cibuli na kolečka a vše v pánvi podusíme s prolisovaným česnekem.
  • 3
    Scezený hovězí vývar přivedeme k varu, dáme do něj podušenou zeleninu, zelený pepř a vaříme 10 minut. Pak do polévky vrátíme pokrájené maso, vše povaříme 5 minut a přimícháme 0.5 dl koňaku.
  • 4
    Polévku promícháme a podáváme.
  • 5
    Hovězí vývar z kostí [27725]:
  • 6
    Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.
  • 7
    Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).
  • 8
    Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.