Petrželová polévka s pažitkovým kapáním

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájenou petržel a povaříme cca 15-20min doměkka. Poté ji vyjmeme a rozmačkáme nebo rozmixujeme s trochou vývaru. Vrátíme zpět do polévky, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • 2
    Na kapání vložíme všechny suroviny do hrnku, zlehka osolíme, prošleháme a lijeme přímo do polévky. 1-2min provaříme, až kapání vyplave na povrch.
  • 3
    Polévku dochutíme a ihned podáváme posypanou nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.