Petrželová polévka s pažitkovým kapáním
50 min.

Ingredience
- Kapání
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 1hrstPažitka
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Polévka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájenou petržel a povaříme cca 15-20min doměkka. Poté ji vyjmeme a rozmačkáme nebo rozmixujeme s trochou vývaru. Vrátíme zpět do polévky, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- 2Na kapání vložíme všechny suroviny do hrnku, zlehka osolíme, prošleháme a lijeme přímo do polévky. 1-2min provaříme, až kapání vyplave na povrch.
- 3Polévku dochutíme a ihned podáváme posypanou nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.