Piemontská zelná polévka
42 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaKmín celý
- 300gramůSýr Fontina
- 1litrHovězí vývar základní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 500gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme a rozkrojíme na čtvrtky, nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme. Vaříme v tlakovém hrnci s trochou vody, soli a kmínu asi 10 minut. Vyjmeme a dáme na síto.
- 2Nákypovou formu vymažeme máslem a vytřeme stroužkem česneku. Do formy nandáme vrstvu chlebových plátků, zalijeme trochou vývaru a pokryjeme třetinou zelí. Osolíme, opepříme a pokryjeme třetinou sýrových plátků. Stejně narovnáme další dvě vrstvy, zalijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C asi na 20-25 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.