Piemontské rizoto
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKuře
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůRýže loupaná
- 1špetkaTymián sušený
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaBazalka
- 3decilitryVývar drůbeží
- 3lžíceOlej rostlinný
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 5lžicSýr Eidam cihla 40%
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
906 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
50 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře nakrájíme na malé dílky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme trochou vývaru a chvíli podusíme. Vmícháme rajčatový protlak a dusíme, až maso zcela změkne.
- 2Měkké maso vyjmeme a do omáčky přidáme propláchnutou rýži, koření, vše zalijeme vývarem a podusíme asi 15 minut. Když je rýže měkká, vsypeme nasekanou petrželku a promícháme.
- 3Na talířích pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Podáváme s rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.