Pikantní brambory se špenátem
50 min.
Ingredience
- 30mililitrůVoda pitná
- 1gramHořčičné semínko
- 3gramyKmín římský
- 1stroužekČesnek
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůOlej olivový
- 700gramůBrambory
- 350gramůŠpenát listový čerstvý
- 150mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
462 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, poté oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Česnek oloupeme a nadrtíme.
- 2Olej rozpálíme, brambory na něm osmahneme dozlatova. Poté vyjmeme z pánve a dáme stranou. Koření smícháme s drceným česnekem, citronovou šťávou a 30 ml vody. Směs nalijeme ke špenátu a vše osmahneme do zavadnutí na pánvi s olejem. Smažíme přibližně 3 minuty, poté přimícháme brambory a necháme krátce prohřát. Osolíme a opepříme dle chuti a servírujeme s jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.