Pikantní broskvové čatní

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve omyjeme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mátu omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
  • 2
    Do hrnce vložíme kousky broskví, jarní cibulku, chilli papričku, česnek, mátu, přidáme sušené brusinky, vinný ocet, broskvový džus, želírovací cukr a vše přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Nakonec směs osolíme, opepříme a promícháme.
  • 3
    Hotovým čatní plníme zavařovací sklenice, které vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.