Pikantní broskvové čatní
35 min.
Ingredience
- 500gramůBroskve
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáta
- 2lžíceBrusinky sušené
- 1,75centilitryOcet vinný
- 1,5centilitryDžus broskvový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 250gramůCukr želírovací
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Broskve omyjeme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mátu omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
- 2Do hrnce vložíme kousky broskví, jarní cibulku, chilli papričku, česnek, mátu, přidáme sušené brusinky, vinný ocet, broskvový džus, želírovací cukr a vše přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Nakonec směs osolíme, opepříme a promícháme.
- 3Hotovým čatní plníme zavařovací sklenice, které vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.