Pikantní chléb s olivami a Nivou z domácí pekárny

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
651 mg
Cukr
834 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pro upečení tohoto chleba nejprve musíme připravit tzv. pařené předtěsto.
  • 2
    Do pečicí formy z domácí pekárny s nasazenými míchadly nasypeme 200 gramů špaldové celozrnné mouky a k ní za stálého míchání vařečkou pomalu přiléváme 3 decilitry vroucí vody. Vzniklou hmotu necháme ve formě zcela vychladnout.
  • 3
    Prochladlé pařené předtěsto pak zalijeme 1 decilitrem studené vody, přisypeme 300 gramů pšeničné hladké mouky, přidáme pepř a bazalku. Uprostřed mouky uděláme malý důlek, do něj rozdrobíme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu pečicí formy nasypeme sůl.
  • 4
    Formu se surovinami vložíme zpátky do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení – míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu.
  • 5
    Nivu nakrájíme na malé kostičky, olivy vypeckujeme a necháme na sítu okapat.
  • 6
    Vykynuté těsto vyjmeme z formy na moukou posypanou pracovní plochu a zapracujeme do něj nakrájený sýr a rozpůlené olivy.
  • 7
    Z formy odstraníme míchadla, dáme do ní těsto a vložíme ji zpět do pekárny. Nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme.
  • 8
    Po ukončení programu pekárnu vypneme, v rukavicích vyjmeme formu, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Chléb krájíme až když je zcela chladný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.