Pikantní čočka s rýží
50 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 1kusCibulka jarní
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaVegeta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 3lžíceKečup
- 300gramůČočka jedlá
- 150gramůOkurky nakládané
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
3 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
25 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přebereme a propláchneme čočku, nasypeme do hrnce se studenou vodou. Uvaříme doměkka a scedíme.
- 2Propláchneme a v osolené vodě uvaříme rýži a také scedíme.
- 3Nasekáme cibuli a na rozpáleném oleji osmahneme. Přidáme nakrájené okurky, kečup, cukr, kari koření a osmahneme.
- 4Nasypeme do základu čočku i rýži, promícháme, dochutíme vegetou, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.