Pikantní dušená kachna
65 min.
Ingredience
- 1kusKachna mražená
- 8stroužkůČesnek
- 1kusPaprika zelená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKari koření
- 4lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1263 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
120 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
499 mg
Cukr
788 mg
Postup přípravy
- 1Kachnu rozmrazíme, očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme se solí a spolu se vším kořením rozmícháme v octě. Směsí důkladně potřeme maso a necháme marinovat min. 3 hodiny.
- 2Poté zprudka orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Podlijeme, přidáme nadrobno nasekanou papriku, zakryjeme a dusíme na mírném ohni doměkka.
- 3Nakonec šťávu ochutíme cukrem, porce kachny upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.