Pikantní garnáti
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOmáčka k masu křenová
- 150mililitrůMajonéza
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1gramPepř černý mletý
- 0,5kusSalát hlávkový
- 250gramůGarnát obecný
- 1kusCitrony
- 1kusPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 0,25lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Zálivka: V míse smícháme majonézu, křenovou omáčku, citronovou šťávu, rajčatový protlak, worchestr, cukr, tabasko, sůl, pepř.
- 2Garnáty uvaříme ve slané vodě, oloupeme. Čtyři kusy necháme neoloupané na zdobení.
- 3Vařené oloupané garnáty přidáme do zálivky a zamícháme.
- 4Čtyři misky obložíme listy salátu, naplníme směsí s garnáty, ozdobíme kouskem citronu, natí petržele a velkým neoloupaným garnátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.