Pikantní hořčice ke grilovanému masu
55 min.
Ingredience
- 400gramůMrkev kořen
- 400gramůKedlubna
- 400gramůKvěták
- 6litrůVoda pitná
- 400gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 100gramůCeler bulvový
- 750gramůHořčice plnotučná
- 2decilitryOcet jablečný
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 250gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, kedlubnu a celer očistíme, nakrájíme na malé kousky. Květák omyjeme, rozdělíme růžičky, které ještě rozřízneme na půlky. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na tenké plátky. Každou zeleninu uvaříme zvlášť ve vodě s 1 lžičkou solí a 1 lžící octa doměkka. Vaříme přibližně po 15 minutách. Potom zeleninu scedíme a dáme do přiměřeně velké misky.
- 2V jiné misce důkladně rozmícháme podle vlastní chutě hořčici, ocet, chilli koření, pepř a sůl. Do hořčicové směsi vsypeme scezený hrášek, scezené fazolky a promícháme. Nakonec přimícháme připravenou vařenou a na malé kousky nakrájenou všechnu zeleninu. Vše ještě jednou zlehka promícháme.
- 3Připravenou směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 90°C sterilizujeme 10 minut. Skleníčky vytáhneme, necháme vychladnout. Poté je uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.