Pikantní hovězí na pivě
45 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 100gramůSlanina vepřová
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusMasox
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme s trochou soli. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme.
- 3Ve větší pánvi osmažíme slaninu, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Potom do pánve přimícháme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme utřený česnek, přilijeme pivo a trochu vody, vše promícháme a krátce povaříme. Ke směsi přisypeme nakrájenou petrželku, bobkový list, tymián a cukr, přilijeme ocet a ve vodě rozmíchaný Masox. Pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka.
- 4Měkké maso zaprášíme moukou, promícháme a směs ještě krátce bez pokličky necháme vařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.