Pikantní hřebenatky

20 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
4 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hřebenatek nejprve odstraníme tmavý řasnatý lem a tuhou svalovinu. Do každé lastury vložíme dvě hřebenatky. Ochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, česnek a zelenou nať jarní cibulky.
  • 2
    Vložíme do bambusového napařovátka upevněného na pánvičce a necháme cca 6min dusit, dokud maso neztmavne.
  • 3
    Omáčku připravíme mezitím, co se nám dusí hřebenatky. V malé misce smícháme rozmačkaný česnek s nastrouhaným zázvorem, nakrájenou dření cibulek, nadrobno nakrájenými chilli papričkami bez semínek, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
  • 4
    Jednotlivé lastury opatrně vyjmeme z napařovátka, dáme na tác a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.