Pikantní hřebenatky
20 min.
Ingredience
- Hřebenatky
- 1kusZázvor celý
- 2kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůHřebenatka
- 0,5stroužekČesnek
- Omáčka
- 1lžíceZázvor celý
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička
- 2lžičkyOlej sezamový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 0,5stroužekČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
4 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z hřebenatek nejprve odstraníme tmavý řasnatý lem a tuhou svalovinu. Do každé lastury vložíme dvě hřebenatky. Ochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, česnek a zelenou nať jarní cibulky.
- 2Vložíme do bambusového napařovátka upevněného na pánvičce a necháme cca 6min dusit, dokud maso neztmavne.
- 3Omáčku připravíme mezitím, co se nám dusí hřebenatky. V malé misce smícháme rozmačkaný česnek s nastrouhaným zázvorem, nakrájenou dření cibulek, nadrobno nakrájenými chilli papričkami bez semínek, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
- 4Jednotlivé lastury opatrně vyjmeme z napařovátka, dáme na tác a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.