Pikantní jehněčí maso na špízu
22 min.
Ingredience
- 120mililitrůOlej olivový
- 1kusOregano čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1špetkaŠafrán
- 1kusChilli paprička sušená
- 650gramůJehněčí maso
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
51 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté jehněčí maso nakrájíme na větší kostky.
- 2V misce rozmícháme olivový olej, nasekané čerstvé oregano, ostrou mletou papriku, pepř a šafrán. Sušenou chilli papričku důkladně rozemneme a vmícháme do marinády. Cibuli a česnek nasekáme najemno a taktéž přimícháme.
- 3Kostky masa klademe do marinády a necháme odležet v chladu 12-15 hodin.
- 4Po uplynutí doby marinování maso vyjmeme a napichujeme na špízy. Grilujeme na rozehřátém grilu asi 2 minuty. V průběhu grilování potíráme maso marinádou.
- 5Podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.