Pikantní jehněčí maso na špízu

22 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
51 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jehněčí maso nakrájíme na větší kostky.
  • 2
    V misce rozmícháme olivový olej, nasekané čerstvé oregano, ostrou mletou papriku, pepř a šafrán. Sušenou chilli papričku důkladně rozemneme a vmícháme do marinády. Cibuli a česnek nasekáme najemno a taktéž přimícháme.
  • 3
    Kostky masa klademe do marinády a necháme odležet v chladu 12-15 hodin.
  • 4
    Po uplynutí doby marinování maso vyjmeme a napichujeme na špízy. Grilujeme na rozehřátém grilu asi 2 minuty. V průběhu grilování potíráme maso marinádou.
  • 5
    Podáváme ihned.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.