Pikantní jehněčí maso s rajčaty

75 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Omytá rajčata oloupeme a také jemně nakrájíme. Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme.
  • 2
    V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmažíme nakrájenou cibuli s kurkumou, kardamonem, skořicí a hřebíčkem, po chvíli přidáme kousky masa a za občasného míchání 5 minut opékáme. Maso pak zalijeme vodou, přisypeme nakrájená rajčata a petrželovou nať, přikryjeme a dusíme, dokud maso není zcela měkké. Podle chuti opepříme a osolíme.
  • 3
    V době dušení masa uvaříme v dostatečném množství vody rýži. Když je měkká, slijeme ji přes síto a přidáme do pánve s masem. Vše důkladně promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.