Pikantní jehněčí maso s rajčaty
75 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí maso
- 2kusyCibule
- 8kusůRajčata
- 1hrstPetržel - nať
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček
- 400gramůRýže dlouhozrnná
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Omytá rajčata oloupeme a také jemně nakrájíme. Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmažíme nakrájenou cibuli s kurkumou, kardamonem, skořicí a hřebíčkem, po chvíli přidáme kousky masa a za občasného míchání 5 minut opékáme. Maso pak zalijeme vodou, přisypeme nakrájená rajčata a petrželovou nať, přikryjeme a dusíme, dokud maso není zcela měkké. Podle chuti opepříme a osolíme.
- 3V době dušení masa uvaříme v dostatečném množství vody rýži. Když je měkká, slijeme ji přes síto a přidáme do pánve s masem. Vše důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.