Pikantní jehněčí medailonky
40 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kýta
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceHořčice
- 3lžíceSolamyl
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
565 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme, vejce v misce ušleháme.
- 2Nakrájené maso v míse smícháme s kurkumou, cibulí, česnekem, hořčicí, rozšlehanými vejci a solamylem, opepříme a osolíme. Necháme 2 hodiny v chladu odležet.
- 3V pánvi rozpálíme olej a na něm pečeme malé masové medailonky z obou stran dozlatova.
- 4Podáváme je teplé, nejvhodnější přílohou jsou pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.