Pikantní jehněčí s jogurtem

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
41 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso z kýty zbavíme tuku, šlach a žilek. Dobře ho omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli s česnekem očistíme, drobně nakrájíme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej s máslem (2 lžíce) a maso zprudka restujeme z každé strany do zlatova. Osolíme (asi 1 lžičku), posypeme čerstvě pomletým pepřem, přidáme cibuli s česnekem a koření: kurkumu, koriandr, chilli pastu, kardamom. Směs promícháme, restujeme přibližně minutu, potom přilijeme vývar, víno, promícháme a když se začne vařit, snížíme teplotu. Pod poklicí dusíme asi hodinu, v polovině vaření přimícháme smetanu. Hotový pokrm dochutíme solí.
  • 3
    Mezitím si omyjeme červenou papriku, zbavíme ji semínek a nakrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpáleném másle (1 lžíce) zprudka papriku restujeme 1 minutu.
  • 4
    Na talíře rozdělíme dušenou rýži, doprostřed vložíme masovou směs. Každou porci zalijeme bílým smetanovým jogurtem, ozdobíme restovanou paprikou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.