Pikantní jehněčí s jogurtem
100 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaPasta Sambal Oelek
- 1lžičkaKardamom
- 4decilitryVývar jehněčí
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusPaprika červená
- 300gramůRýže dušená
- 2decilitryJogurt bílý
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
41 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso z kýty zbavíme tuku, šlach a žilek. Dobře ho omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli s česnekem očistíme, drobně nakrájíme.
- 2V hrnci rozpálíme olej s máslem (2 lžíce) a maso zprudka restujeme z každé strany do zlatova. Osolíme (asi 1 lžičku), posypeme čerstvě pomletým pepřem, přidáme cibuli s česnekem a koření: kurkumu, koriandr, chilli pastu, kardamom. Směs promícháme, restujeme přibližně minutu, potom přilijeme vývar, víno, promícháme a když se začne vařit, snížíme teplotu. Pod poklicí dusíme asi hodinu, v polovině vaření přimícháme smetanu. Hotový pokrm dochutíme solí.
- 3Mezitím si omyjeme červenou papriku, zbavíme ji semínek a nakrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpáleném másle (1 lžíce) zprudka papriku restujeme 1 minutu.
- 4Na talíře rozdělíme dušenou rýži, doprostřed vložíme masovou směs. Každou porci zalijeme bílým smetanovým jogurtem, ozdobíme restovanou paprikou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.