Pikantní kachní bujon a ananasem

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1645 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
122 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá kachní prsa nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, promícháme s rýžovým vínem, 2 lžícemi sójové omáčky, necháme 20 minut marinovat.
  • 2
    Ananasový kompot scedíme. Zelenou lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka.
  • 3
    V hrnci rozpálíme olej a maso s cibulkou orestujeme. Přilijeme litr kachního bujonu a pomalu vaříme 10 minut.
  • 4
    Nakonec přimícháme další 2 lžíce sójové omáčky, ananas, necháme přejít varem a podáváme.
  • 5
    Bujon z kachny [29086]:
  • 6
    Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.
  • 7
    Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky, přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
  • 8
    Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
  • 9
    Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
  • 10
    Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
  • 11
    Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.