Pikantní karbanátky
35 min.
Ingredience
- 1kusŽemle tuková
- 600gramůMaso mleté - mix
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 5lžicStrouhanka
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1010 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
97 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
833 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté maso s mlékem navlhčenou a vymačkanou žemlí, nasekanou petrželkou, vejcem, majoránkou, muškátovým květem, solí a pepřem.
- 2V pánvi na másle osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a vmícháme ji do masové směsi. Vše dobře promícháme.
- 3Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Opékáme je na pánvi na oleji po obou stranách.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.