Pikantní krab na kari
45 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1,5lžíceKari koření
- 1lžíceOmáčka sójová
- 5kusůČesnek
- 4kusyKrab
- 2kusyChilli paprička
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceVíno portské
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůRýže dušená
- 1lžícePetržel kudrnka
- 4lžíceOlej Heliol jedlý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kraby toboláře dobře omyjeme pod tekoucí vodou, odlomíme klepeta a hlavu vykroutíme.
- 2Oloupaný česnek s cibulí pokrájíme nadrobno. Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, omyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na tenké nudličky. Jarní zelenou cibulku omyjeme, nakrájíme na kroužky. Snítky petržele omyjeme. Všechny pokrájené ingredience si odložíme zvlášť do misek.
- 3Ve woku rozehřejeme máslo s olejem a zpěníme cibuli s česnekem a chilli.
- 4Na cibuli položíme kraby, odlomená klepeta, posypeme kari kořením, promícháme a pod pokličkou dusíme 2 minuty. Pak přidáme jarní cibulku, cukr, sójovou omáčku, citronovou šťávu, víno, asijskou omáčku, dosolíme podle chuti, znovu promícháme a dusíme 4-6 minut.
- 5Kraby na kari podáváme s dušenou rýží a snítkami petrželky.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.