Pikantní krevetový salát s avokádem
25 min.
Ingredience
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceLimetková kůra
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOlej sezamový
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 150gramůSalát Polníček
- 2kusyAvokádo
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
7 g
Cukr
860 mg
Postup přípravy
- 1Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nasekáme na jemno. Ve velké míse smícháme chilli papričku s na plátky nakrájeným česnekem, limetkovou šťávou, limetkovou kůrou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
- 2Krevety dáme do hrnce a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut, poté je vyjmeme, scedíme, necháme okapat a vložíme do připravené marinády. Marinujeme asi 1 hodinu.
- 3Krevety vyjmeme z marinády, vložíme do salátové mísy, přidáme na kousky natrhaný polníček, na plátky nakrájené avokádo, osolíme, opepříme, zalijeme zbytkem marinády. Vše důkladně promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.