Pikantní krevetový salát s avokádem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
7 g
Cukr
860 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nasekáme na jemno. Ve velké míse smícháme chilli papričku s na plátky nakrájeným česnekem, limetkovou šťávou, limetkovou kůrou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
  • 2
    Krevety dáme do hrnce a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut, poté je vyjmeme, scedíme, necháme okapat a vložíme do připravené marinády. Marinujeme asi 1 hodinu.
  • 3
    Krevety vyjmeme z marinády, vložíme do salátové mísy, přidáme na kousky natrhaný polníček, na plátky nakrájené avokádo, osolíme, opepříme, zalijeme zbytkem marinády. Vše důkladně promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.