Pikantní krevetový salát s rýžovými nudlemi

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
12 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýžové nudle vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme cca 10 minut namáčet. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou a okapané dáme na servírovací mísu.
  • 2
    Kukuřičné klasy společně s hráškem vaříme cca 3 minuty doměkka. Scedíme přes síto, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Na dresink nakrájíme nadrobno pažitku a ve sklenici smícháme s octem, arašídovým a sezamovým olejem a rybí a sojovou omáčkou. Skleničku uzavřeme a důkladně protřepeme.
  • 4
    Ve woku rozpálíme olej, vložíme nadrobno nasekaný česnek a zázvor, najemno pokrájenou chilli papričku a cca 1 minutu orestujeme. Přidáme oloupané krevety, promícháme a smažíme cca 3 minuty dorůžova. Poté zlehka přimícháme na tenké plátky nakrájenou jarní cibulku, kukuřičné klasy, hrášek a pražená sezamová semínka.
  • 5
    Obsah pánve vyklopíme na připravené nudle, přelijeme dresinkem a důkladně promícháme. Posypeme nadrobno nasekanou citronovou trávou a salát ještě teplý podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.