Pikantní krevetový salát s rýžovými nudlemi
40 min.
Ingredience
- 200gramůNudle rýžové
- 8kusůKlasy kukuřičné mražené
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 1kusZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceSezam - semena
- 1kusCitronová tráva
- 150gramůHrášek
- 250mililitrůVoda pitná
- Dresink
- 1lžícePažitka
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2lžíceOcet rýžový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
12 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýžové nudle vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme cca 10 minut namáčet. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou a okapané dáme na servírovací mísu.
- 2Kukuřičné klasy společně s hráškem vaříme cca 3 minuty doměkka. Scedíme přes síto, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Na dresink nakrájíme nadrobno pažitku a ve sklenici smícháme s octem, arašídovým a sezamovým olejem a rybí a sojovou omáčkou. Skleničku uzavřeme a důkladně protřepeme.
- 4Ve woku rozpálíme olej, vložíme nadrobno nasekaný česnek a zázvor, najemno pokrájenou chilli papričku a cca 1 minutu orestujeme. Přidáme oloupané krevety, promícháme a smažíme cca 3 minuty dorůžova. Poté zlehka přimícháme na tenké plátky nakrájenou jarní cibulku, kukuřičné klasy, hrášek a pražená sezamová semínka.
- 5Obsah pánve vyklopíme na připravené nudle, přelijeme dresinkem a důkladně promícháme. Posypeme nadrobno nasekanou citronovou trávou a salát ještě teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.