Pikantní kuře na šafránu

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1273 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
72 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nůžkami na kuře rozporcujeme maso na 8 kusů. Ze všech částí potom odstraníme špičkou ostrého nože kůži. Na pánvi rozpálíme olej a kousky kuřete ohřejeme do hněda. Maso přitom lehce osolíme a opepříme. Poté z pánve přendáme na talíř.
  • 2
    Do šťávy, kterou maso na pánvi pustí, přidáme nadrcený česnek, na drobno nakrájenou cibuli a 1 chilli papričku. Po cca 1 minutě potom přidáme rajčata a vaříme po dobu cca 8 minut, během níž se nám vypaří všechna voda.
  • 3
    Během vaření omáčky na pánvi si dáme do horké vody vařit rýži dle návodu na obalu. Následně ji smícháme s omáčkou na pánvi a ještě chvíli povaříme. Na závěr přidáme hrášek a na pánvi lehce přihřejeme i kuře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.