Pikantní kuře s broskví
40 min.
Ingredience
- 350gramůKuřecí prsa
- 30mililitrůOcet jablečný
- 300gramůBroskve
- 50mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáta
- 10gramůZázvor celý
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na 3 proužky a vložíme do mísy. Přidáme ocet a nastrouhaný zázvor. Vše pořádně promícháme a necháme dvě hodiny uležet na chladném místě.
- 2Broskve spaříme vroucí vodou, rozpůlíme je, oloupeme a zbavíme pecek. Poté je nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a deset minut pečeme uleželé maso.
- 3Na pánev pak přendáme broskve a přilijeme víno. Vsypeme mátu a počkáme, až trochu zvláční. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.