Pikantní masové nudličky v arabském chlebu
165 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaHřebíček
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaKmín mletý
- 2kusyBobkový list
- 1,5decilitryOcet vinný
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1kilogramTelecí kýta
- 4kusyRajčata
- 1hrstPetržel - nať
- 16plátkůChléb Pita
- 1,5decilitryOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
721 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme sůl, pepř, muškátový oříšek, kardamon, hřebíček, nové koření, bobkový list a kmín. Ke koření přilijeme vinný ocet a citronovou šťávu, vše důkladně promícháme.
- 2Maso umyjeme, osušíme, naklepeme a dáme marinovat na několik hodin do kořenící směsi. Marinované plátky masa pak nakrájíme na nudličky.
- 3V pánvi rozpálíme olej a na něm nudličky masa osmažíme dozlatova.
- 4Na placky arabského chleba dáme usmaženou masovou směs, k ní plátky rajčat, posypeme nasekanou petrželovou natí a chléb stočíme do pevné roličky. Chléb s masem můžeme nechat ještě zapéct na rozpáleném grilu.
- 5Podáváme teplé a i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.