Pikantní medové vepřové kotlety s kostí

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
432 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme marinádu na potírání masa: použijeme koření Steak 7 pepřů (nebo Směs koření na pečená masa). Koření dobře smícháme v misce s 5 lžícemi octa Balsamico, s 5 lžícemi medu a 2 stroužky rozdrceného česneku.
  • 2
    Vepřové maso vcelku - kotlety s kostí omyjeme, osušíme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem. Maso dáme na pekáč a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Po 15 minutách, když má maso zlatohnědou kůrku, potřeme medovou marinádou a dopečeme při 170 °C přibližně 20-25 minut. Ještě během pečení potřeme maso minimálně 2x.
  • 3
    Když do masa po dopečení píchneme vidličkou a bude vytékat čirá šťáva - maso bude dostatečně upečené.
  • 4
    Po upečení necháme maso 15 minut ve vypnuté troubě, poté naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.