Pikantní nákyp se zelím a masem

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
49 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kostičky. V kastrole rozpálíme olej a maso na něm postupně opečeme. Poté maso z kastrolu vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a zaprášíme paprikou. Nakonec přilijeme 1 litr vody a přivedeme k varu.
  • 2
    Do kastrolu přidáme zelí, bobkové listy a asi hodinu vaříme. Přibližně 10 minut před koncem do směsi přidáme na kostičky nakrájenou papriku a brambory.
  • 3
    Směs dochutíme solí, pepřem a kmínem a přendáme vše do zapékací mísy.
  • 4
    Zakysanou smetanu dohladka vyšleháme s hořčicí a nalijeme ji na směs. Zapékáme v silně vyhřáté troubě zhruba 15 minut.
  • 5
    Hotový nákyp posypeme čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.