Pikantní nákyp se zelím a masem
100 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceOlej stolní
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 750gramůVepřová plec
- 850mililitrůZelí kysané
- 400gramůBrambory
- 3lžíceHořčice plnotučná
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 150gramůZakysaná smetana
- 2kusyBobkový list
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
49 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky. V kastrole rozpálíme olej a maso na něm postupně opečeme. Poté maso z kastrolu vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a zaprášíme paprikou. Nakonec přilijeme 1 litr vody a přivedeme k varu.
- 2Do kastrolu přidáme zelí, bobkové listy a asi hodinu vaříme. Přibližně 10 minut před koncem do směsi přidáme na kostičky nakrájenou papriku a brambory.
- 3Směs dochutíme solí, pepřem a kmínem a přendáme vše do zapékací mísy.
- 4Zakysanou smetanu dohladka vyšleháme s hořčicí a nalijeme ji na směs. Zapékáme v silně vyhřáté troubě zhruba 15 minut.
- 5Hotový nákyp posypeme čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.