Pikantní pečené kuře s rajčatovou omáčkou a rýží
65 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 5kusůKardamom
- 2kusySkořice celá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaŠafrán
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKečup
- 1decilitrRajčatová šťáva
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1332 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
69 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
25 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, rozdělíme na porce a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a přidáme do ní bobkové listy, kardamon, skořici, opepříme a osolíme. Vodu přivedeme k varu a vaříme, dokud kuře není měkké.
- 2Pak porce kuřete přemístíme do pekáče, vývar z něj scedíme a zalijeme jím rýži - v případě potřeby doplníme vodou. Rýži ve vývaru uvaříme doměkka.
- 3Šafrán rozpustíme v 0,5 dl horké vody a smícháme se solí a kečupem. Směsí potřeme kuře v pekáči a pečeme v troubě, dokud nemá zlatavou barvu.
- 4Během pečení si připravíme rajčatovou omáčku. Česnek oloupeme a prolisujeme, osmahneme ho na pánvi s malým množstvím oleje, pak přidáme rajčatovou šťávu a protlak a důkladně promícháme a prohřejeme.
- 5Kuře podáváme horké s vařenou rýží, přelité rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.